A JYSK a rászorulóknak is az otthon melegét kínálja

A JYSK áruházlánc jóvoltából, és a Sharity közreműködésével, egy kispesti és egy szarvasi civil szervezet karácsonya lett idén különleges. A dán lakberendezési cikkeket forgalmazó cég egy-egy 500 ezer forintos vásárlási utalványt ajánlott fel két új üzletének megnyitása alkalmából, amelyre helyi alapítványok, illetve egyesületek pályázhattak. A különleges akcióra nem kevesebb, mint tizenhét szervezet adta be jelentkezését, a nyertes pedig az lett, aki a Sharity applikációjában a legtöbb szavazatot gyűjtötte. Kispesten ez a Mohamanó ÉlményMűhely Alapítvány lett, míg Szarvason a Szarvas Kóbor és Elveszett Kutyáiért Egyesület.

A JYSK magyarországi történetében nem ez az első, és nem is az utolsó igen gáláns jótékonysági akció, ahogy a Sharityvel is hagyományossá vált az együttműködés a jó ügyek támogatásában. A korábbi üzletnyitások esetében is az innovatív applikációnkon, maguk a felhasználók dönthették el ki nyerje az igen értékes ajándékot. 

„A lakberendezés, az otthonteremtés a profilunk, ezért az adakozás során is az otthonosság érzését szeretnénk megadni termékeinkkel a rászorulóknak – tudtuk meg a szarvasi és a kispesti új JYSK-üzlet megnyitóján a cég kommunikációs vezetőjétől, Szilvási Krisztinától. – Minden esetben fontos számunkra, hogy egy helyi jó ügyet támogassunk, ezért is hirdettük meg kispesti, illetve szarvasi civilszervezetek számára a pályázati lehetőséget. Ahogy a dán anyavállalatnál, úgy nálunk, Magyarországon is nagy figyelmet fordít a cég vezetése a társadalmi felelősségvállalásra. A nyitási akciók azonban csak egy részét jelentik a hasonló jellegű tevékenységeinknek, vannak állandó támogatott partnereink is. Ugyanakkor magunk is szívesen szervezünk jó céllal eseményeket, nyáron például nyolcvan önkéntes dolgozónkkal tisztítottuk meg a Tisza egyik árterét a szeméttől, egy másik alkalommal pedig az ecseri központunk közelében található állatmenhelyre mentünk segíteni. Ezek az együttlétek számunkra egyfajta csapatépítő tréningek is, miközben visszaadunk valamit a minket körülvevő világnak és segítünk a leginkább rászorulókon.”

A JYSK kommunikációs vezetője szerint a cég alkalmazottjai mindig szívesen vesznek részt a jótékonysági akciókban. Amikor termékeket ajánl fel a vállalat, akkor a dolgozók ingyen vállalják azok összeszerelését, ezzel téve hozzá a maguk részét az adakozáshoz. Karácsonykor pedig sütiversenyt rendeznek, s az ebből befolyó, és a JYSK által megduplázott összeget juttatják el a rászorulóknak. 

„Eddig nagyon sikeresek voltak a Sharityvel közösen indított akcióink, örülünk, hogy egymásra találtunk ezen a téren – beszélt Szilvási Krisztina a két cég együttműködéséről. – Az applikáción keresztül könnyen el lehet jutni a támogatandó személyekhez, ugyanakkor a segíteni igyekvőknek is egyszerűen kínál lehetőséget az adakozásra. Ráadásul pénz nélkül, hirdetések megtekintésével is segíthetnek, így nem az adott személy anyagi helyzete, hanem kizárólag a szándéka határozza meg a támogatás sikerességét. Az eddigi közös akciókra mindig sokan jelentkeztek és sokan szavaztak. Így volt ez most is, a kispesti és a szarvasi üzletnyitás kapcsán felajánlott félmillió forintos vásárlási utalvány esetében is.”

A bőkezű adomány pedig ismét nagyon jó helyre került, Szarvason állatvédőkhöz, Kispesten pedig halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeken segítő szervezethez. Utóbbi, vagyis a Mohamanó kuratóriumának elnöke, Stelczer Veronika érthető meghatottsággal vette át Szilvási Krisztinától az 500 ezer forintos vásárlási utalványt jelképező táblát. Az ünnepélyes pillanatokban a Sharityt nagykövetünk, az Irigy Hónaljmirigy két tajga Papp Ferenc és Uszkó László, valamint vezérigazgatónk Bársony Farkas képviselte.  

„Kispesti gyermekotthonokba és gyermekjóléti intézményekbe kerül ez a csodaszép karácsonyi ajándék, oda, ahol a legnagyobb örömet fogja okozni – mondta Stelczer Veronika a nyeremény átvételekor. – Sajnos óriási szükség van a segítségre, éppen ezért a Sharityvel is meg szeretnénk őrizni a jó kapcsolatot és a jövőben újabb projekteket indítani az applikációban. A mi lelkes és elhivatott csapatunk nap mint nap látja, tapasztalja a mindennapi túlélésért küzdő családok problémáit, a legelszomorítóbb azonban a kitörésre szinte esélyt sem kapó gyermekek helyzete. Kötelességünknek érezzük, hogy segítsünk nekik, ezért nagy öröm most számunkra, hogy a JYSK és a Sharity is mellénk állt. Az alapítvány létrehozásával gyermekkori álmunkat valósítottuk meg azzal, hogy rászoruló gyermekek álmát igyekszünk megvalósítani!”A Sharity két nagykövete, Papp Ferenc és Uszkó László különösen nagy örömmel vett részt a díjátadon, saját bevallásuk szerint ugyanis azok az ügyek a legfontosabbak a számukra, amelyek során gyermekeken és gyermekeknek lehet segíteni.

Fotók: Sharity

Oszd meg a cikket

Share on twitter
Share on linkedin