Híresség infó: Fucsovics Márton

Fucsovics Mártonról sokan tudják, hogy nagyon szereti az állatokat, hiszen gyakran posztol a közösségi médiában két saját kutyusáról. Azt azonban már sokkal kevesebben, hogy előszeretettel adakozik állatmenhelyek javára.

„Szeretek segíteni a rászorulókon, de ezt nem szoktam túl nagy dobra verni – mondta el az ATP 38. helyén rangsorolt magyar teniszező tavaly évvégén a Győri Állatmenhely telepén, ahová nem kevesebb mint 200 kilogramm kutyatáppal érkezett. – Tudom, hogy példakép vagyok, s így másokat is rá tudnék venni az adakozásra, mégsem szeretek erről beszélni. Számomra a segítségnyújtás a fontos, ettől érzem magam jól. Mivel a kutyák a gyengéim, sok menhelyt támogatok. De többnyire csak csendben, a háttérből segítem őket. Bevallom őszintén, hogy sok esetben ez úgy történik, hogy az otthonomban, a kanapén ülve olvasgatom a híreket, meglátok egy jó ügyet és már utalok is a számlájukra. Később persze kiderül, hogy Fucsovics Mártontól jött az adomány, de ennek akkor már nincs túl nagy jelentősége. Nagyon örülök annak, hogy sikeres sportkarrieremnek köszönhetően ma már lehetőségem nyílik arra, hogy akit szeretnék, azt támogathassam. Jó érzés jót tenni olyanokkal, akiknek sokkal szűkösebbek a lehetőségeik.”

2020. decemberének első napjaiban Tennis Masters Győr néven rendeztek meghívásos férfi tornát, amelyen a hazai mezőny legjobbjai, így Fucsovics Márton is részt vett. Topjátékosunk nagy örömmel fogadta a főszervező Somogyi Zsolt ötletét, hogy a péntek délutáni első közös gyakorlást megelőzően kitérőt tegyenek a Győri Állatmenhely felé. A telepet működtető alapítvány kuratóriumi tagja, Nagy Péter fogadta a bőkezű adományt, amely több napra volt elegendő a 150-160 kutyának, valamint 60 macskának otthont adó menhely lakói számára. Az 1992-től egyesületként, majd 1994-től alapítványi formában működő civil szervezet a megyében az egyik legnépszerűbb, a helyi statisztikák szerint rendszeresen vezeti az 1%-os felajánlást kapók listáját.

„Átláthatóan, hosszú évek óta működünk, kezdetben szinte teljesen csak az alapítók munkájára és támogatására számíthattunk. A kitartó és átlátható munkának köszönhetően mára tíz alkalmazottunk van és számtalan támogatónk, akik a héten háromszor, a hétvégén pedig minden nap jönnek sétáltatni. Mivel minden kutyusra sor kerül, van, akire többször is egy nap, elképzelhető azon győriek nagy száma, akik rendszeresen besegítenek” – mutatta be Fucsovics Mártonnak a Győri Állatmenhely tevékenységét Nagy Péter, majd a híres sportolót végig kísérte a telep egy részén is. A magányos négylábúak nagy örömmel fogadták a látogatót, különösen azért, mert rögtön érezték rajta, hogy kutyabaráttal van dolguk. Marci, ha tehette volna, valamennyiüket örökbe fogadja, de mivel ezt nem tehette, fülükbe súgta, hogy hamarosan nekik is lesz szerető gazdájuk. Ehhez persze sok-sok olyan híres sportolóra lenne szükség, mint amilyen Fucsovics Márton.

Oszd meg a cikket

Share on twitter
Share on linkedin