LEASEPLAN X SHARITY

LEASEPLAN X SHARITY

Jó ügyek mellett állunk ki közös erővel!

LeasePlan Flottakonferencia és Auto Expo 2022

A Flottakonferencia és Auto Expo a flottapiac egyik legszámottevőbb eseménye, ahol az iparági trendeket és a fenntartható mobilitást középpontba helyező szakmai előadások mellett a vendégek a legújabb autómodelleket is kipróbálhatják. A LeasePlan a rendezvényt idén újszerű adománygyűjtési móddal, a Sharity-vel kötötte össze, így a résztvevők a rendezvény közben nemes ügyeket szolgáló alapítványokat támogathatnak. A Sharity biztosítja az adományok felhasználásának átláthatóságát és lehetővé teszi a pénz nélküli adományozást is.

Helyszín: Zsámbék, Driving Camp
Időpont: 2022.szeptember 14. szerda

Töltse le a Sharity Appot!

Töltsd le a Sharityt

TÁMOGASSA AZ ALÁBBI ALAPÍTVÁNYOKAT
TEGYÜNK EGYÜTT EGY SZEBB VILÁGÉRT!

Adakozzon az alábbi alapítványoknak, pénzzel vagy pénz nélkül az appon keresztül, vagy az alábbi linkek egyikével.

Amennyiben kiválasztotta az Ön számára szimpatikus kampányt, úgy kérem:

1. Kattintson a kampány leírása alatt található “támogatom” gombra, a link elnavigálja Önt a támogatni kívánt kampány oldalára! 

2. Kattintson a támogatom pénzzel, vagy a támogatom pénz nélkül gombok egyikére a kapmányoldalon!

Köszönjük, hogy adományával segített egy jó ügy megvalósításában.

Csodalámpa Alapítvány

Adományozzon az életveszélyesen beteg gyerekek kívánságainak teljesítésére! 2003 óta már 4394 alkalommal váltottunk valóra egy-egy álmot, mellyel örömet, maradandó élményt, és ezzel erőt adtunk a beteg gyerekeknek, és családjaiknak. Még sok-sok különleges kívánságot szeretnénk teljesíteni, melyhez kérjük az Ön hozzájárulását is! Mindenkinek köszönjük az adományát!

Magyarországi Légimentésért Alapítvány

Kísérleti jelleggel 2019 decemberében indult el a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. budaörsi, központi bázisán a vérkészítmény helyszínre juttatása kritikus állapotú betegek ellátásához. A helyszíni vér transzfúzió egy kiemelkedő mentéstörténelmi mérföldkő, mellyel Európa élmezőnyébe kerültek, sajnos sok országban erre még nincs lehetőség. Kérjük támogatását: segítsen, hogy mások is túlélhessék!

MI A SHARITY?

A Sharity egy – a világon egyedülálló – magyar fejlesztésű jótékonysági applikáció. Az appon belül úgy is adakozhat, ha anyagi lehetőségei ezt nem engednék meg.

Csak letölti az appot, majd kiválasztja hogy milyen területen szeretne jótékonykodni, és már kezdődhet is az adományozás! 30 másodperces videókat fog látni, amelyek megnézése után szintet lép, értékes kuponokat kap, és a legfontosabb, hogy jótékony célra használja az idejét!

A REKLÁMOKBÓL BEFOLYÓ ÖSSZEGET JÓTÉKONYSÁGI
SZERVEZETEK KAPJÁK, ÍGY VALÓS PÉNZT ADOMÁNYOZ
ANÉLKÜL, HOGY AZ ÖN PÉNZE FOGYNA.

Akik már mellénk álltak

Dr. Csisztu Zsuzsa

Újságíró, műsorvezető, sportjogi szakjogász, a Magyar Olimpiai Bizottság első sportújságíróként jegyzett női tagja, a Magyar Sportújságírók Szövetségének első női alelnöke és a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség megválasztott Végrehajtó Bizottsági tagja. Olimpikon tornászként olimpiai nyolcadik, világbajnoki hetedik és Európa-bajnoki hatodik helyezett, több, mint tízszeres Magyar és háromszoros Mesterfokú Bajnok tornásznő. Több mint tizenkét éve jószolgálati nagykövete a Transzplantációs Alapítványnak, illetve nagykövetként dolgozik. A Sharity Nagyköveteként a transzparens adakozás megteremtését tűzte ki céljául.

Dr. Bársony Farkas

KONDOR Global CEO, az Amerikai Kereskedelmi Kamara volt elnöke. Korábban a GE Hungary ügyvezető igazgatója, a PwC Magyarország partnere. Cégvezetőként számtalanszor találkozott az adományozás kérdéskörével cégei komoly társadalmi felelősségvállalása keretében. A Sharity Nagyköveteként a vállalkozások CSR tevékenységének előmozdítását vállalta fel.

Harsányi Levente

Éveken át olyan műsorok házigazdájaként szórakoztatott minket mint a "Magyarország, szeretlek!" vagy a "Csináljuk a fesztivált!", és az ő hangjára ébredtünk nap mint nap az "Önindító"-ban. A szakma is elismerte tehetségét, kétszer lett a "Legjobb rádiós műsorvezető" és Megyei Príma Díjjal is kitüntették. Ám az igazi sikert apaként találta meg, melynek csodálatos elismerése 2 gyermeke szeretete.

...és még sokan mások. Őket is megtalálja az app-ban! Vagy olvasson róluk blogunkon.

Töltse le a Sharity Appot!

Töltsd le a Sharityt

VÁLASZOK, HOGY MÉG TÖBBET MEGTUDJON A SHARITYRŐL

Amennyiben engedélyezi az applikációhoz tartozó értesítéseket a telefonján, akkor üzeneteket és fontos információkat kaphat az ön által kedvelt és követett szervezetek tevékenységéről. Az adományai felhasználásáról negyedévente, jótékonysági kampányonként összesítő jelentéseket fog kapni az applikációban. A jelentések tartalmát a szervezetek ekkor töltik fel az alkalmazásba, amit egy erre a célra fejlesztett szoftver elemez minden esetben.

A Sharity segítségével többféle módon is segíthesz, Ön dönti el, hogy a pénze, vagy az ideje ráfordításával teszi ezt. Adakozhat, önkéntesedhet, vagy az értékes ideje egy részét ajánlja fel mások megsegítésére. Ne felejtse el, hogy sok kicsi sokra megy! A reklámok nézésével nyújtott támogatás mellett a reklámozók időnként kuponokkal lepik, meg, amikkel vásárlási kedvezményekhez juthat hozzá.

Az adományozás menete:

 • A Sharity applikációjának segítségével a bankkártyája segítségével adományozhat közvetlenül a telefonjáról az ön által támogatni kívánt szervezet jótékonysági kampányaira.
 • Abban az esetben, ha anyagi lehetőségei nem engedik a pénzzel történő adományozást, vagy még nem bízik teljesen abban, hogy a pénze jó helyre kerül, akkor lehetősége van reklámok nézésével támogatni. Ekkor a reklámdíj egy része az ön által választott szervezet kampányát fogja támogatni. Most talán azt gondolja, hogy egy reklám megtekintése nem jelentős összeg, de a Sharity-nél mi azt valljuk, hogy sok kicsi sokra megy. Ráadásul, ha ezt a támogatási lehetőséget választja, akkor esélye nyílik arra, hogy a reklámozók meglephessék  különböző vásárlási kedvezményekkel. Ezeket a kedvezményeket QR-kód alapú kuponok formájában kapja meg, amit a Sharity applikáció virtuális pénztárcájában tud tárolni és beváltani vásárlása alkalmával. Ezen adományozási forma magában hordozza azt a lehetőséget is, hogy egyes hirdetők a vásárláskor további adománnyal segítsék az ön által korábban már támogatott kampányt.
 • Fontos tudnivaló, hogy a bankkártyája adatait nem tárolja az applikáció és a Sharity Mobile Application Zrt. sem. Az OTP Simple fiókja segítségével való adományozás során a banki adataid el sem jutnak a Sharity-hez. Számunkra minden felhasználónk bizalma kiemelten fontos, így a bankkártya adataid esetleges tárolására csak a későbbiekben nyílik lehetőség, amikor már a bizalmát kiérdemeltük.
 • Amennyiben engedélyezi az applikációhoz tartozó értesítéseket a telefonján, akkor üzeneteket és fontos információkat kaphat az ön által kedvelt és követett szervezetek tevékenységéről. A szervezetek és kampányaik között szabadon böngészhet. Abban az esetben, ha nem szeretné, hogy ezen értesítések zavarják, akkor kikapcsolhatja őket. Később így is lehetősége lesz majd valamennyi üzenet és értesítés megtekintésére az alkalmazáson belül. A Sharity applikációjában kizárólag olyan szervezeteket talál, amelyek átestek az előzetes szűrővizsgálaton, és az alapvető törvényi feltételeknek megfelelnek.
 • Az adományai felhasználásáról negyedévente, jótékonysági kampányonként összesítő jelentéseket kap az applikációban. A jelentések tartalmát a szervezetek ekkor töltik fel az alkalmazásba, amit egy erre a célra fejlesztett szoftver elemez minden esetben. A szervezetek az adományok felhasználásáról szóló számláikat, szerződéseket, valamint a bizonylatokat feltöltik a Sharity rendszerébe. Ezeket az igazolásokat, valamint a kockázatosnak értékelt kampányok dokumentumait belső és külső szakértők bevonásával ellenőrizzük. A külső szakértői vizsgálatra csak és kizárólag neves, nemzetközi BigFour-ba tartozó könyvvizsgáló cégeket vonunk be.
 • Ön, mint adományozó, a számlákhoz és szerződésekhez tartozó negyedéves jelentéseket láthatja a telefonján. Egyéb bizonylatokhoz nem tud hozzáférni. Azonban biztos lehet abban, hogy a jelentésben szereplő adatok valódi számviteli bizonylatokon alapulnak.
 • A jótékonysági szervezeteknek is vannak olyan állandó költségeik, amelyeket finanszírozniuk kell, azonban ezeket csak az adományokból tudják megtenni. Ezen költségek alatt értendő a munkavállalók bére és az iroda költségek (például rezsi stb.). Egy jótékony cél megvalósítása rengeteg energiát és pénzbéli befektetést igényel. Sajnos eddig nem volt mindig egyértelmű, hogy az adományok milyen arányban oszlanak meg: mekkora összeg megy az általános rezsi költségre, és mekkora a konkrét cél megvalósulására. Ezen a gyakorlaton kíván a Sharity változtatni. Az összesítő jelentésből pontosan láthatja az adomány megoszlási arányát. A Sharity szemlélete alapján nyíltan és őszintén, minden szervezetnek fel kell vállalnia az adománygyűjtések során, hogy az adományokból általános költségeik finanszírozására is költenek. Az adományozóknak pedig azt a tényt kell elfogadniuk, és támogatniuk, hogy a jótékonysági szervezeteknél dolgozók ugyanolyan munkát végeznek mint bárki más, így őket is megilleti a munkájukért járó bérezés.
 • Kérjük fogadja el, hogy a szabálytalannak megítélt adomány-felhasználás esetében nincs lehetőségünk visszaszerezni az ön által már elutalt adomány összegét. Ennek jogi okai vannak, és egy erre irányuló eljárás rendkívül költséges és a végkimenetele is kétséges. A Sharity természetesen minden ilyen esetben felszólítja azon szervezeteket, akik szabálytalanul használták fel az adományt. Jogi eszközünk azonban nincsen a pénz behajtására. Amit mi meg tudunk és meg fogunk tenni az az, hogy a szabálytalankodó szervezetektől megvonjuk a Sharity tagságot, ezáltal jelentősen csökkentve a csalások esélyét. Az adományok elköltését nem csak utólag, hanem már a kampány kezdetétől folyamatosan ellenőrizzük. A személyes adatai fontosak számunkra, így különös figyelmet fordítunk azok megőrzésére. Mi tudjuk, hogy a megfelelő feltételek megteremtése után milyen egyszerűvé is válhat mások megsegítése. Hisszük, hogy idővel elnyerjük bizalmát és ha úgy dönt, hogy megoszt velünk magáról némi információt, mi biztosítjuk az ön számára, hogy könnyen megtehesse az első lépéseket a jó irányba.
  A regisztráció során megadott adatok és információk kétféle célt szolgálnak az applikáció működésében:
  • a jótékonysági szervezetek részére a Sharity szoftvere statisztikai kimutatásokat készít az adományozási szokásokról, így a szervezetek idővel beazonosíthatják a hozzájuk és a tevékenységükhöz leginkább illő adományozói célcsoportot, amivel kampány és marketing stratégiájukat közvetlenül a célcsoport elvárásokhoz tudják igazítani.
  • a reklámnézéssel történő adományozás során nem szeretnénk olyan reklámokkal untatni, amelyek önt nagy valószínűséggel nem érdekelik, így az önről megadott információk és érdeklődési körök alapján az applikáció célzott reklámokat és vásárlási kedvezményeket tartalmazó kuponokat fog önnel megosztani. Az applikáció indulásakor még nem, vagy csak nagyon kevés reklámot lehet megtekinteni, így a célzott reklám funkció csak nagyszámú reklám esetén fog élesedni. Ebben a megértését és türelmét köszönjük.
 • Végül pedig válaszolunk a jogosan felmerülő kérdésedre: mégis miből finanszírozzuk mindezt? Hiszen rengeteg munkát és pénzt jelentenek az eddig leírtak. A Sharity egy olyan gazdálkodó szervezet, amely NEM közhasznú, pénzügyi bevételekből finanszírozza költségeit. A Sharity csapata azonban folyamatosan azon dolgozik, hogy reklámozók és szponzorok bevonásával finanszírozza a működtetési költségeket, így a pénzbeli magánadományokat sem most, sem pedig a jövőben nem fogja terhelni semmilyen díj. Az adományok nyújtásával összefüggésben csak a banki tranzakció során merülhetnek fel a pénzügyi szolgáltató által felszámított költségek, de ezekből a Sharity semmilyen módon nem részesül. Fontos, hogy tudja: az adomány összege közvetlenül a jótékonysági szervezethez kerül átutalásra az adományozás időpontjában. A Sharity nem gyűjt adományokat, semmilyen összeg nem folyik át a Sharity-n.
 • Van még egy jó hírünk, hiszen nem állunk meg az applikáció jelen állapotánál. Az első verzió még csak alapvető funkciókat tartalmaz, azonban azon leszünk, hogy bevételeinkből folyamatosan fejlesszük, mert rengeteg ötletünk van még, melyeket szívesen megvalósítanánk.