Dr. Orosz Cintia: „Ne mondjunk le álmainkról!”

Új jótékonysági területet indít a Sharity „Tudatos nők és tehetséggondozás” elnevezéssel. Az innovatív ötlet kivitelezéséhez azonban egy olyan nagykövetre is szükség volt, aki a téma igazi szakértője. Dr. Orosz Cintia személyében végül nem csak a hozzáértés volt adott, de az a különleges odaadás is, amellyel az ügyet évek óta szívén viseli. Ráadásul mindezt a rendkívül színes egyéniségéből fakadó kreativitással párosulva teszi. 

A riporterként, majd saját youtube-csatornát és podcastot vezető szerkesztő-műsorvezetőként, rendezvényszervezőként egyaránt sikeres üzletasszonyról kevesen tudják, hogy korábban diplomataként élt külföldön. A jog, valamint a nemzetközi tanulmányok terén szerzett diplomái révén pedig az Országgyűlés, valamint a Külügyminisztérium különböző osztályain is dolgozott. A háromszoros köztársasági ösztöndíjas az így szerzett tapasztalatait a mai napig kamatoztatja munkája során, a személyes karrierépítés azonban már-már másodlagossá vált a számára, magasztosabb célok ösztönzik: motiválni szeretné az arra nyitottakat, tudatosabb, jobb életre ösztönözni őket, közösségeket kialakítani és azokat értékesebbé tenni.

„Soha ne mondjunk le az álmainkról! – fogalmazta meg röviden egyik legfontosabb mottóját dr. Orosz Cintia, aki ezt a mondatot nemcsak a maga, de az általa inspiráltak számára is kötelezőnek érzi. – A boldog, elégedett élet felé vezető úton mindenképpen ki kell hozni magunkból a bennünk rejlő tehetséget, képességeink maximális kifejlesztése nélkül nem juthatnunk el oda, ahová a sorsunk valójában szánt. A transzgenerációs mintáink felismerése, és tudatos megtörése lehet sok esetben a segítő tényező, ám eddig sajnos csak kevesen jutnak el. Pedig ez egy kulcsfontosságú tényező, hiszen sokan a szüleik valóságát tartják az egyetlen lehetséges útnak. Ezen a podcastjaimmal, interjúimmal és eseményeimmel szeretnék változtatni. 

Ennek szellemében hívta életre dr. Orosz Cintia a „Tudatos nők napja és Díjátadó” eseményt is, amelyre május 16-án, Budapesten kerül sor. A rendezvény célja a már említett transzgenerációs minták megtörése, a nők edukálása, tudatosságra ösztönzése. Ez a platform mintegy ünnepként jelenik meg, amelyen hazánk kiemelt és elismert női személyiségei, valamint fiatal tudatos nagykövetei együtt jelenhetnek meg, cserélhetnek eszmét, adhatják át megszerzett tudásukat, s közösen, egy fontosabb célért tevékenykedhetnek.

„Ez lesz az első ilyen jellegű esemény Magyarországon – tudtuk meg dr. Orosz Cintiától a „Tudatos nők napja és Díjátadó” kapcsán. – Egyrészt a hangsúlyos női vonal miatt, másrészt azért, mert nemcsak az üzleti világ képviselői gyűlnek itt össze, és beszélgetnek egy jót, de a média és a közszféra elismert személyiségei is. Ezeken az egymástól oly különböző területeken sikeresen tevékenykedő nők egy magasztosabb cél, egy boldogabb szemléletű ország létrehozása érdekében egyesítik erejüket, de a férfi szemmel rovat révén az ellenkező nem véleménye is bekerül a programba, mert példaértékű inspirációként szolgálhat számunkra. Úgy gondolom, ilyen mély összefogásra eddig nem volt példa, pedig talán soha nem volt akkora szükség a közös munkára, mint napjainkban. A támogató partnerek edukációs célzattal éppúgy regisztrálhatják női munkavállalóikat az eseményre, mint személyes fejlődésük és a vállalati well-being növelése érdekében. A programon való részvétel a munkahelyi kapcsolataikat is erősíti, miközben a vállalatok közötti networking-re is lehetőséget ad.

A Sharity nagykövete a nőiség legmélyebb megélését szeretné ünnepelni ezen a különleges napon, miközben a család egységéért annak mozgatórugójaként felelő hölgyek érzelmi intelligenciájának fejlesztésével, korlátaik legyőzésével, a saját, de környezetük életminőségét is látványosan emelhetik. Dr. Orosz Cintia ennek érdekében egy hanganyagokkal és videókkal színesített tudatos női platform kiépítését is megkezdte. 

„Úgy gondolom, a rossz transzgenerációs minták még mindig sok kárt okoznak, ezek megtörésével, lebontásával azonban egészen új horizontok nyílhatnak meg előttünk. Hiszek abban, hogy a női és férfi energiák együttesen lehetnek csak igazán hatékonyak, zavartalan áramlásuk a boldog családi élet alapja. Hosszútávon pedig egy olyan közhangulat is kialakulhat így, amelyben mindenki jól érzi magát” – foglalta össze dr. Orosz Cintia a jótékonysági területével kapcsolatos gondolatait.

A Sharity nagyköveti szerepkörére való felkérést azért fogadta nagy örömmel, mert mindig is fontosabbnak tartotta, hogy adjon, annál, hogy kapjon. Vállalkozó nőként, a vállalkozásaiban mindig beépítette a társadalmi felelősségvállalást, a nyereség egy részét visszaforgatta a társadalom, vagyis egy jó ügy javára. Kifejezetten kereste és keresi az olyan lehetőségeket, amelyek révén rászorulók életét teheti szebbé. Ugyanakkor az esetek mögött megbújó emberi történetek is foglalkoztatják, ezért hozta létre a Stories brandet. Ebből jelenleg a Stories Podcast, valamint a Storiescard nevet viselő kártyajáték az aktív, a rendezvények, valamint a networking vonalán mozogva. A Storiescard a tudatos beszélgetések kártyajátékaként igyekszik közös fejlődésre biztatni, miközben élményt is ad a résztvevőknek. Cintia a kivitelezés során arra is ügyelt, hogy a hazai gyártású kártyákat megváltozott munkaképességű munkatársak csomagolják, ezzel is segítve a beilleszkedésüket. 

„Az egyik legmeghatározóbb élményem tavaly decemberben egy olyan műsor vezetése volt, amelyben árvaházaknak gyűjtöttünk – osztotta meg velünk a jótékonysággal kapcsolatos érzéseit dr. Orosz Cintia. – A boldog gyermekarcok mélyen meghatottak, de nemcsak engem, mindenkit, aki részt vett a szervezésben és a megvalósításban. Számomra egyébként is fontos, hogy elégedett emberek vegyenek körül, hogy lássam a munkám kézzelfogható eredményét. Egyfajta lélekküldetésnek érzem ezeket a feladatokat, ezekből merítem a hitem és az energiámat, amely folyamatosan visz előre az utamon. S bár elismerem, hogy az állatok is nagyon közel állnak a szívemhez – amire a legutóbbi „Dogs on the catwalk” eseményem is jó példa, hiszen egy elegáns divatbemutató díszletei között  örökbefogadható kutyusokkal a kifutón nyílt lehetőség az árva kedvencek sorsának bemutatására, a választott menhely támogatására –, mégis úgy érzem, a tudatos nők képviselete terén tudok a Sharity munkájába leginkább új színt hozni. Azon túl, hogy maga az applikáció is azonnal szimpatikus és könnyen használható volt a számomra, a Sharity által képviselt átláthatóság, megbízhatóság játszotta a legnagyobb szerepet a nagyköveti felkérés elfogadásában. A baráti körömben is azt tapasztalom, hogy egyre inkább megnézik kit támogatnak, és hogy ez a támogatás jó helyre kerül-e? Ez egy nagyon is érthető igény az adakozók részéről. Hálás vagyok, hogy az általam szervezett események mögé mindig sokan beállnak. Úgy gondolom, ők is érzik, hogy őszintén, szívből teszek mindent. Ezt a hitelességet szeretném a Sharity nagyköveteként is képviselni.”

S hogy mennyire komolyan gondolja a jótékonysággal kapcsolatos terveit dr. Orosz Cintia, arra kifejezetten jó bizonyíték, hogy már csak a hivatalos bejegyzésre vár az ő ötlete nyomán létrehozott, abban kurátori szerepet betöltő „A Tudatos Nőkért Alapítvány”. A szervezet nevéből is látható, hogy éppen azon a fontos területen kíván majd segíteni, amely a Sharity palettáján is az ő segítségével jelent meg hiánypótló új területként.

Oszd meg a cikket

Share on twitter
Share on linkedin