Sikeres volt a Sharity első online árverése

Rendhagyó, online árverés főszereplője volt február elején a Sharity nagykövete, Tápai Szabina. A korábbi kiváló kézilabdázónő saját gardróbjából válogatta azokat az egyedi darabokat, amelyekre jótékonysági céllal licitálhattak a nézők. A Sharity facebook oldalán ez volt az első ilyen jellegű bejelentkezés, amelyet a tervek szerint továbbiak fognak majd követni. A közösségi médiában otthonosan mozgó EHF-kupa-győztes egykori játékos számára sohasem jelentett gondot a nyilvános szereplés, most mégis némi lámpalázat érzett az aukció előtt.

„Teljesen új dologról volt szó, ráadásul az élő adásnak mindig van egy különleges izgalma, amely most is érezhető volt – idézte fel az esemény körülményeit Tápai Szabina. – Az elején nyilván voltak kisebb nehézségeink, de azután belejöttünk és végül egészen jól sikerült az aukció. Ebben persze annak is nagy része volt, hogy mindenki jól járt. A vásárlók egyedi modellekhez juthattak hozzá, ráadásul maguk választhatták ki azokat a szervezeteket, amelyekhez a ruhák ellenértéke került. De nekem is könnyebb lett a szívem, hiszen adományozónak és adományozottnak egyaránt örömet okozhattam. Miközben az én szekrényeim is fellélegezhettek. Az az igazság, hogy támogatóimtól gyakran kapok ingyen ruhákat, amelyeket akár saját hasznomra is kiárusíthatnék, ám én ezt egyáltalán nem tartanám korrekt eljárásnak. Amit ajándékba kapok, azt én is ajándékként szeretném továbbadni.”

Tápai Szabina korábban már beszélt arról honlapunknak, hogy jó minőségű és divatos ruháiból sohasem tart garázsvásárt, inkább eladogatja őket. A családban és az ismeretségi körében mára mindenkinek zsúfolásig teltek a szekrényei, így valami új ötleten gondolkodott. A Sharity alapítójával, Bujdosó Arnolddal közösen találták ki végül az online jótékonysági aukciót, amelyre némi felkészülés után, február elején tudtak sort keríteni.

„Szerintem ez egy kifejezetten hasznos, és előremutató kezdeményezés. Első alkalomként pedig tökéletesen sikerült. S bár a szívemhez jobban közel áll, ha névtelenül, szépen csendben segíthetek valakinek, azért pontosan tisztában vagyok az ismertségem erejével is, amit jelenleg a Sharity alkalmazás népszerűsítésével tudok leginkább a jó ügyek szolgálatába állítani. Nekem pedig csak és kizárólag az a fontos, hogy segíthessünk. Minél több embernek és minél gyakrabban. Nagyon örülök annak, hogy az alkalmazást használok tábora folyamatosan növekszik. De ez engem egyáltalán nem lep meg, hiszen az átlátható és fair adakozás nemcsak nekem, de az emberek többségének is kifejezetten fontos. Ezt pedig pillanatnyilag a Sharity tudja leginkább megvalósítani Magyarországon. Örülök, hogy ehhez a dinamikus csapathoz tartozhatok, alig várom, hogy újabb akciókkal segíthessünk a rászorulóknak” – foglalta össze Tápai Szabina a Sharity első online aukciójának tapasztalatait.

Oszd meg a cikket

Share on twitter
Share on linkedin