Híresség sztori: Jessica Lange és Sarandon

Ha két világsztár New York belvárosában sétálgat, az nagyon gyorsan a bulvárlapok címoldalára kerülhet. Különösen akkor, ha az átlagostól eltérően nemcsak vásárolgatnak vagy egy kávézóban beszélgetnek, de az utca hétköznapi életében is részt vesznek. Az ő esetükben sokszor az a furcsa, ha pontosan ugyanolyanok, mint bárki más.

Így járt két Oscar-díjas hollywoodi sztár, Susan Sarandon és Jessica Lange is a 2021-es új esztendő első hetében. Történt ugyanis, hogy a két jóbarátnő, a manhattani levegőzés során nem ment el szótlanul egy hajléktalan, valamint egy mozgásában korlátozott idősebb hölgy mellett. Előbbinek pénzt adtak, utóbbinak pedig segítettek biztosan helyet foglalni a kerekesszékében. Néhány emberséges és barátságos mondat kíséretében.

A 74 esztendős Sarandon és a 71 éves Lange számára persze egyáltalán nem idegen a lesifotósok által megörökített pillanat. A színésznőként elért hírnevüket mindketten gyakran használják fel jó ügyek támogatására, ezzel is példát mutatva követőik számára. Az eastwicki boszorkányok sztárja például nemcsak a UNICEF aktív jószolgálati nagykövete, de tagja a karibi térséget sújtó szegénység elleni küzdelemben aktív Yéle Haiti tanácsadó testületének, valamint egy az Amazon megmentéséért síkra szálló csapatnak (ACT), aktivistája a ma már igen ismert FilmAid Internationalnek, valamint vezetője saját alapítványának a Susan Sarandon Jótékonysági Alapnak.

Jessica Lange ugyanakkor nemcsak a UNICEF, de az Afganisztánban oktatási, gazdasági és szociális programokat, valamint az egészségügyi vészhelyzeteket orvosló akciókat szervező Afghanistan World Foundation jószolgálati nagyköveteként is tevékenykedik. Előbbi szervezet keretein belül a Kongói Demokratikus Köztársaság AIDS elleni küzdelmének és az oroszországi egészségtudatossági kampányának szakértője. A nagyközönség által 1973-ban, a King Kong filmben felfedezett, 3 Emmy és 5 Golden Globe díjat nyert színésznő, a politikai véleménynyilvánítástól sem idegenkedik. Nagy kritikusa volt George W. Bush amerikai elnöknek, miközben lelkesen harcolt a nepáli buddhista szerzetesek emberi jogaiért. A színpadon, a filmvásznon és a televízióban egyaránt megbecsült és elismert művész a kilencvenes évek elején egy Romániából érkezett fogyatékos gyermek gondozását vállalta magára.

Foto credit: dailymail

Oszd meg a cikket

Share on twitter
Share on linkedin