Híresség sztori: Kapás Bogi

A Magyar Úszó Szövetség is csatlakozott a CsodaCsoport Alapítvány gyűjtéséhez, amely Izsányi Buda gyógykezelését hivatott szolgálni. A kisfiú 2021. februárjában szenvedett családjával súlyos autóbalesetet az M6-os autópályán, amelyben elveszítette nővérét a 11 éves Zitát. A 9 éves kézilabdázó túlélte a balesetet, ám súlyos gerincsérüléssel és tüdőzúzódással szállították kórházba, ahol sikeresen megműtötték, a teljes felépüléshez azonban különleges és költséges terápiára volt szüksége.

Az úszók egy a válogatott versenyzők által dedikált pólót ajánlottak fel segítségképpen, amelyre a vatera.hu oldalon lehetett licitálni. A gesztushoz egy fotó is készült, amelyen Milák Kristóf, Kapás Boglárka és Kós Hubert mutatja be az ereklyét.

Az olimpiai bronzérmes, Európa- és világbajnok, ifjúsági olimpiai bajnok úszónő egy percig sem gondolkozott azon, hogy aktívan támogassa az ügyet:

„Mindig szívesen állok a jótékonysági kezdeményezések mellé, mert fontosnak tartom, hogy segítsünk azokon, akik bajba jutottak – beszélt Kapás Boglárka a Sharity kérdésére saját adományozási szokásairól. – Kivételezett helyzetben vagyok, hiszen sokan ismernek, ezért vállalom örömmel, hogy felhívjam ezekre az akciókra a figyelmet. A hétköznapi életben is rendszeresen szoktam támogatni számomra kedves ügyeket. Legtöbbször az állatmenhelyek felhívásaira szoktam igennel válaszolni, de ha alkalmam van rá, a hajléktalanokat is segítem. Nagyon szomorúnak tartom, ha valakinek nincs fedél a feje fölött. Sőt, már magam is kezdeményeztem árverést, amellyel egy gyermekotthonnak és egy gyermekklinikának gyűjtöttünk. Ilyen esetekben a saját oldalamon is meg szoktam osztani, hátha valakinek megjön a kedve hozzá. Ha csak egy embert is sikerül egy jó ügy mellé állítani, akkor már tettem valami hasznosat. Ráadásul egy pólót aláírni egyáltalán nem olyan nagy dolog, különösen annak tudatában nem, hogy másnak tudok segíteni vele. Éppen ezért számomra sohasem kérdés, hogy a nevemet adjam ezekhez az akciókhoz. Én leszek a legboldogabb, ha valakinek tényleg jobb lesz az élete ezáltal!”

Buda gyógykezelésére időközben összegyűlt a szükséges pénzösszeg. Az édesapa, Izsányi Szabolcs köszönő szavait az alábbi posztban olvashatják:

https://www.facebook.com/groups/licitcsodacsoport/permalink/1076823309509925

Oszd meg a cikket

Share on twitter
Share on linkedin