Legszívesebben beteg gyermekeken segítene Zimány Linda

Zimány Linda személyében idén nyáron újabb ismert és közkedvelt személyiség csatlakozott a Sharity kiváló nagyköveti csapatához. A jogász végzettségű modell és műsorvezető, az egészségügy terén kívánja majd előmozdítani az applikáció tevékenységét, ezen belül is a beteg gyermekek sorsán szeretne a leginkább könnyíteni. De szívesen vesz részt olyan programokban is, amelyeknek nehéz sorsú, vagy bajbajutott nők, illetve anyák a főszereplői.

Az igen elfoglalt üzletasszony nemcsak szakmájában dolgozik, de tavaly saját ruhamárkát is bemutatott, így nem sok szabadidővel rendelkezik. A jótékonyság azonban olyan fontos a számára, hogy mindig talál lehetőséget a bajbajutottak megsegítésére. S bár több százezres követői táborral rendelkezik, a szívhez szóló akcióit nem mindig osztja meg a nagyközönséggel.

„Ismert emberként igen óvatosan kell bánnom ezzel a témával, hiszen nem azért támogatok valakit, vagy valamit, hogy jó színben tüntessem fel magamat – osztotta meg velünk az adakozással kapcsolatos gondolatait Zimány Linda. – Ugyanakkor a felelősségemmel is tisztában vagyok, ha jó példát mutatok, talán sokan mások is követik azt. Úgy gondolom, ha valakiben van egy kis empátia, akkor nem tud elmenni tétlenül a hiányt szenvedők mellett. Egy ideig éltem az Egyesült Államokban, ahol az iskolák a kreditszámításukban is figyelembe veszik a közösségért végzett munkát, az adakozást. Ez egy nagyon jó gyakorlat, hiszen az oktatás révén az egész társadalom figyelmét fel tudjuk hívni a legfontosabb dolgokra, feladatainkra. A Sharity-t is azért választottam, mert nemcsak segít, de az edukációt is missziójának tartja.”

Zimány Linda szerint világszerte egyre több a támogatásra szoruló. Az árvizek, erdőtüzek, földrengések, járványok híre mindig felkavarja, ám a távoli országok esetében különösen bizalmatlan, sohasem tudhatja, ténylegesen az kapja-e a támogatást, akinek szánta. A Sharity estében is éppen a teljes átláthatóság, a közvetlen kapcsolat jelentette számára a második jó pontot. Ma már ugyanis arra is figyel, hogy elkerülje a mások jószándékával visszaélő csalókat.

„Több jótékonysági szervezettel is kapcsolatban állok, egy ismerősöm révén például az ideiglenes otthonokban élők problémáira hívtam fel a figyelmet, illetve próbáltam segíteni őket mindenben, amiben csak tudtam – beszélt a szívének igen kedves területről Zimány Linda. – A gyermekeikkel otthonról elmenekülő, vagy utcára kerülő anyák sorsa különösen elszomorít. Talán azért, mert én egy szerető és gondoskodó nagykanizsai családban nőttem fel, elképzelni is nehéz számomra, amit ezek az apróságok átélnek. És akkor már csak egy lépésre vagyunk a beteg gyerekektől, az ő történetük is mindig nagyon megérint. Bevallom, van egy titkos álmom ezzel kapcsolatban. Ha nyernék a lottón, az első dolgom egy olyan kórház létrehozása lenne, amelyben a hátrányos helyzetű családból származó csöppségek is magasszínvonalú ellátást kapnának. Természetesen térítésmentesen. A végstádiumos beteg gyermekek kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítvány munkáját is nagyra értékelem, fantasztikusan kezelik ezt az igen érzékeny témát. A Hódi Pamelával közösen, egy tv-s vetélkedőben nyert díjunkat is nekik ajánlottuk fel, bár a mai napig nem voltam képes a cserébe küldött kisfilm megtekintésére. Egyszerűen nem ment. Nekem elég az a tudat, hogy valakinek mosolyt csalhattam az arcára.”

A nagykanizsai boldog gyermekkor az állatokhoz is közel hozta Zimány Lindát, a szülei által talált kiscicák felett volt, hogy egy éjen át is virrasztott. Most a kiskutyáját gondozza lelkiismeretesen, a legutóbbi barátokkal töltött szüreti hétvégén, pedig egy eltévedt és az üvegfallal való találkozástól elájult cinkén segített. Több menhely rendszeres támogatója, az ausztráliai erdőtüzek idején pedig egy koala mackót is örökbe fogadott. A lehetőségei azonban neki is végesek, a Sharity nagyköveteként azonban valóban hatékony lehet.

„Egészség-nagykövetként a szürővizsgálatok, és a megelőzés fontosságára szeretném majd felhívni a figyelmet. Nem akkor kell orvoshoz szaladni, amikor már nagy a baj, vagy menthetetlen a páciens. A testünk már jóval korábban jelez, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ezen a téren például abszolút példamutató életet élek, sportolok, kiegyensúlyozottan, jól és legfőképpen tudatosan táplálkozom. Néhány évvel ezelőtt mégis szemben találtam magamat egy kezdődő cukorbetegséggel, ami tovább erősítette bennem a megelőzés fontosságát, miközben a betegek mindennapi gondjait is tökéletesen megértem. Nagyon remélem, hogy a Sharity nagyköveteként több területen is hasznosíthatom majd az eddigi tapasztalataimat, és komoly segítséget jelentek majd a csapat számára” – foglalta össze a hiánypótló applikációban betöltendő szerepével kapcsolatos elvárásait Zimány Linda.

Oszd meg a cikket

Share on twitter
Share on linkedin